סלט חצילים

 

3 חצילים

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס קטשופ

1/2 כוס חומץ

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כמון

3 פלפלים אדומים

 

1. שוטפים היטב את החצילים. מורידים את הגבעולים וחותכים לקוביות באורך 1 ס"מ

2. מחממים את השמן בסיר (על הלהבה הגבוהה ביותר). כשחם מאוד, לשפוך לסיר את כל קוביות החציל. לבחוש. להמשיך כ- 10 דקות

3. להוסיף את השום, המלח, החומץ, הקטשופ והכמון. לכסות, ולהמשיך בבישול על להבה נמוכה כ- 5 דקות.

4. להוריד מהאש. לחתוך את הפלפלים האדומים לקוביות קטנות. להוסיף לחצילים. לערבב ולאחסן המקרר.

  

 

 

אנטיפסטי

 

אפשר להכינו ממספר סוגי ירקות: חצילים /כרובית/גזר/קולרבי/פטריות גדולות/קישואים/זוקיני/פלפלים – בכל הצבעים.


חצילים – שוטפים את החציל בשלמותו ומנגבים. פורסים לפרוסות (עם הקליפה) בעובי 3/4 ס"מ (בערך).
מדליקים את התנור מכוון לגריל ב 220 מעלות.מרססים את התבנית בספריי שמן.

מניחים את עיגולי החצילים, מרססים אותם בשמן ומכניסים לתנור.

להשגיח! כשהצבע חום, להוציא, להפוך, לרסס ולהכניס לתנור עד לקבלת צבע חום. 

הוציא ולהעביר לתבנית/כלי אחסון. לחזור על זה מספר פעמים (עם כל החצילים ששטפנו). לשפוך רוטב* על כל החצילים. לאחסן במקרר.

כרובית/גזר/קולרבי/פטריות גדולות/קישואים/זוקיני לשים את הירק השטוף והחתוך (לפי בחירתך) על תבנית התנור שרוססה בשמן.

להכניס לתנור חם מכוון לגריל בטמפרטורה של  220 מעלות.

לאפות עד להשחמה תוך היפוך צדדים מידי פעם כך שהירק יושחם מכל צדדיו. להעביר לכלי אחסון. לשפוך רוטב* ולאחסן במקרר.


רוטב (לכל סוגי האנטיפסטי)


חצי ראש שום טרי כתוש
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/3 כוס חומץ בן יין
חומץ הדרים (אם אין חומץ בן יין)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
שקית סוכראדייט
לערבב היטב ולשפוך על הירקות .
הערה: אפשר  לאכול את האנטיפסטי בשילוב עם כריך גבינה וכד', כתוספת בארוחה בשרית או בכל שעה ביום כשמתחשק משהו טעים … 

 

ובנוסף: כל מתכון להכנת ירקות - מוכר לכם או מכל מקור אחר  - מתקבל בברכה. ובלבד שנשארים עם הירקות נטו ותוספת השמן/ אגוזים/ פירות יבשים - בכמות מדודה.

ירקות בכל צורה: מרק/ מוקפצים / בתנור/ מאודים מבושלים /כסלט וכו'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תבשיל קישואים

 

לטגן 2 בצלים גדולים (צורת חיתוך הבצל – לבחירתך)

להוסיף כ-2 ק"ג קישואים מנוקים שטופים וחתוכים לעיגולים/קוביות/לאורך.

להוסיף חצי כפית מלח ורבע כפית אבקת מרק עוף, 1/4 כפית פלפל שחור.

להוסיף 2-3 כפות מים.

לערבב, לסגור את המכסה ל-10 דקות על להבה גבוהה.

אפשר להוסיף שמיר קצוץ בסוף הבישול.

 

מרק קישואים

 מכינים תבשיל קישואים ומוסיפים כ- 4 כוסות מים. אפשר גם לטחון עם מעבד מזון "מוט". 


 

 

 

 

 

 

 

 

הירקות הם המנה העיקרית בארוחות ואפשר לאכול מהם בכל שעה ביום כהצלה מ"נפילה"…

 

GlobalEx         טל: 03-6760602

ת.ד. 7639, רמת גן מיקוד 52176

צרו קשר

ד"ר אורלי לבני

דיאטנית קלינית

 

גילדסגיים 23 רמת גן

טל. 054-2471709

מייל: livny.orly@gmail.com

 

שלח

שדה חובה

תודה רבה!

הטופס נשלח בהצלחה.

 

שדה חובה

שדה חובה

שדה חובה